– Et fruktfat av faglig påfyll

Flere av de som har meldt seg på Barnehage 2018 har også deltatt på våre tidligere konferanser på Lillestrøm. To av dem, Charlotte Blakstad og Nanna Flaten, gleder seg stort til å komme tilbake.

Til sammen flere tusen barnehagefolk har tatt turen til Norges varemesse og barnehagekonferansen som PBL og KS har arrangert annen hver vår siden 2012. Og mange av deltakerne kommer tilbake. To av dem som har deltatt tidligere og som har meldt seg på årets konferanse – Barnehage 2018 er Charlotte Blakstad fra Skåthaugen barnehage i Ålesund og Nanna Flaten i Ljøstadsaga barnehage i Vegårdshei.

– Jeg var på konferansen for første gang for to år siden og ble imponert over kvaliteten og størrelsen. Dette er faglighet, kvalitet, engasjement og nytenking samlet på ett og samme sted. Jeg gleder meg voldsomt til å få delta igjen i juni sammen med flere av våre ansatte. For oss er dette et fruktfat av faglig påfyll, sier Charlotte Blakstad til høyre i bildet.

Med seg på turen fra Ålesund til Lillestrøm har hun fire pedagogiske ledere og barnehagelærere.
– Jeg har valgt å ta med så mange fordi konferansen er så bra. I tillegg er det sosialt å kunne reise og oppleve noe sammen.

Meld deg på Barnehage 2018

Lavere pris gir flere muligheten

Barnehage 2018 har halvert deltakerprisen siden 2016-konferansen, og i år koster det bare 990 kroner per person for to dager på konferanse.
– Det er helt strålende for oss. Vi har egentlig strammet inn på kursbudsjettet. Med så lav pris har jeg fått muligheten til å ta med meg flere på konferansen, sier Blakstad.

Nanna Flaten er en av fire eiere i Ljøstadsaga barnehage i Vegårdshei kommune og alle fire som også jobber i barnehagen har meldt seg på Barnehage 2018.
– Vi var med alle sammen for to år siden, og synes det var en kjempebra konferanse.
Hun er også svært glad for at konferansen har halvert prisen.
– Den er veldig rimelig sammenlignet med mange andre konferanser. I tillegg er dette en veldig bra konferanse med mange parallelle foredrag så her får vi mye or pengene. Selv om vi får en del reisekostnader til Lillestrøm, kommer vi svært rimelig ut av dette, sier Nanna Flaten.

Bianca Simonsen
Flaten mener Barnehage 2018 er en fin måte å holde seg oppdatert på hva som rører seg av viktige tema. Hun trekker også frem messedelen som interessant for dem som barnehageeiere.
– Det eneste vi synes er litt dumt – er at vi ikke kan få med oss ALT – siden noen foredrag går parallelt. Men vi fordeler oss på ulike foredrag vi finner interessante, så deler vi på kunnskapen etterpå, sier Flaten.

– Hvilke foredrag gleder du deg mest til å høre?
– Jeg liker veldig godt Ingrid Lund og Bianca Simonsen. I tillegg ser jeg frem til å høre om lekbasert læring og livsglede – dette er flotte foredragsholdere som har mye å gi. Barnehagen vår har vært med i deres forskning – og vi har hatt stor glede og god utvikling på grunn av dette. Ellers syns jeg «Hjernen er stjernen» høres veldig spennende ut – med ukjent foredragsholder for meg.

– Jeg kunne plukket ut mange favoritter, men Bianca Simonsen har jeg hørt før og synes hun er veldig flink. Jeg gleder meg også til å høre Liv Berit Heimstad Tønnesen, sier Charlotte Blakstad.

Lurer du på hvem som kommer på Barnehage 2018 og hva de skal snakke om? Se vår programoversikt